Aika Kathmandussa

Kathmandussa tuli oleiltua aina 7.5. saakka jolloin reissu jatkui Intiaan. Elämä kaupungissa oli melkoisen hankalaa Maoistien aiheuttamien ongelmien takia. Ruoka alkoi loppua kaupoista, kaupat ja ravintolat olivat suljettuina (kuten kaikki muutkin liikkeet) päiväsaikaan. Mikään ei toiminut.

maoistit kadulla

Maoisti olivat todellakin tuleet kaduille

kaupunki seis

Ja olivat pysäyttäneet miljoonakaupungin

poliisi katsoi vieressä

Poliisi katsoi vieressä kykenemättömänä puuttua asiaan

Ohjelmaan kuuluikin chillailua sekä asioiden hoitamista. Muun muassa itselläni paukkui Nepalin viisumin aikarajat. Jouduin käymään uusimassa viisumin. Onneksi lahjomalla asiat tuntuvat järjestyvät, muutama satanen (paikallista valuuttaa) ekstraa ja viisumin uusiminenkin kävi kädenkäänteessä. Samalla tarvitsi myös käydä uusia passikuvia ottamassa toistamiseen. Sainkin hienoimmat (punataustaiset) passikuvat ikinä!

Kuluja:

 • Nepalin viisumin uusiminen 4 200 NPR
 • Intian viisumin uusiminen 700 NPR
 • Kathmandu-Delhi, Delhi-Mumbai-Delhi 300 USD
Posted in '10 Ktm & Goan Expedition | Tagged | 367 Comments

Vappu Suomen suurlähetystössä

Vapun aatto! Vaihdettiin hotellia Freak Streetillä. Eeva ei halunnut olla kaukana Freak Streetib pääväylästä. Edellinen hotellimme oli enemmän tai vähemmän natiivien slummissa ja mikäli tulisi yhteenottoja Maoistien myötä tämä ei oletettavasti olisi ollut turvallisin paikka. Yleislakko siis jatkui ja Maoistit marssivat kaduilla.

Poliisit valvoivat vieressä

Poliisit valvoivat vieressä Maoistien touhutessa

eeva lähetystön pihalla

Eeva lähetystön pihalla, saunaa ja suomalaisia ruokia

Iltaa vietettiin muiden Suomalaisten kanssa Nepalin Suomen suurlähetystössä. Saunaa, suomalaisia ruokia ja juomia… Osa kaupungin ja maan suomalaisista ei ollut uskaltaneet lähteä viettämään Vappua Kathmandun keskustaan koska taksikyydin saamisesta takaisin kotiin ei ollut varmuutta johtuen lakosta. Eevan kanssa kuitenkin löydettiin taksi ja päästiin takaisin Freak Streetille ongelmitta  aamuyöstä.

Kulut:

 • Hotelli 150 NPR
 • Syömingit 200 NPR

 

Posted in '10 Ktm & Goan Expedition | Tagged | 249 Comments

Maoistit aloittivat yleislakon

Vettä satoi. Aamulla tapahtui ihme! Suurlähetystöstä luvattiin lopultakin antaa toinen poikkeuslupa. Kun palasin takaisin lähetystön lippuluukulle iltapäivällä, kaikki olisi kunnossa.

Kävimme Eevan kanssa Thamelilla lähettämässä 10kg postipaketti Suomeen. Lämpimiä vaatteita, matkamuistoja sekä kaikenlaista muuta mitä emme enää loppureissun aikana tarvitsisi. (Paketti oli perillä Suomessa lopulta kesäkuun alkupuolella.. oli reissannut laivoilla ja lentäen kivasti ympäri maailman!) Iltapäivällä kävin vielä hakemassa passin suurlähetystöstä. Tämä oli kuudes ja viimeinen kerta tässä lafkassa. Here we come, GOA!

punaliput liehuivat

Punaliput liehuivat Freak Streetin ja Durbar Squaren laitamilla

Maoistit alkoivat viisumini kunniaksi kapinoida. Yksikään auto ei liikkunut päivän aikana kaupungissa ja tiet olivat tukossa ihmisiä. Oli hieman hämärä fiilis vaellella miljoonakaupungin katuja jotka Maoistit olivat ottaneet haltuunsa. fiilis ei ollut mitenkään uhattu, sain kuvata ihan rauhassa.. mutta.. niin.. absurdi. Nepal on kommunistinen hinduvaltio. Maoistit kapinoivat kommunisteja vastaan. Outoa. Kyseessä oli kuitenkin perustuslain hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Noh, Nepal ei lopulta saanut perustuslakiaan. Mitäpä sellaisella.. turhia ovat?

vasara ja sirppi nepalissa

Myös vasara ja sirppi liehuivat Nepalissa

liputusmuotia

Liputusmuoti oli punaista

Onnistuneen viisumin kunniaksi tuli myös päätettyä paluupäivä Suomeen, eli ostettua lentolippu takaisin. Mutta olisihan tässä vielä hyvin aikaa lomailla Goalla.. ennen Finnairin suoraa lentoa Helsinkiin.

Kulut:

 • Pyykit 150 NPR
 • Hotelli 150 NPR
 • Syömingit 500 NPR
 • Lento Intiasta Suomeen 360 €
Posted in '10 Ktm & Goan Expedition | Tagged | 300 Comments

Freak Street

Aamutuimaan lähdimme muuttopuuhiin ja siirsimme tavaramme taksilla Freak Streetille. Freak Street on katu johon eurooppalaiset hipit kerääntyivät löytäessään ensimmäisen kerran Nepalin. Nykyään Thamelista on tullut travellereiden ykkösmesta kaupungissa ja Freak Street on pieni jäänne menneestä. Mikäli haluaa löytää halvempia hotelleja, vähemmän länsimaista meininkiä ja nähdä kaupunkiin jumahtaneita hippejä, on Freak Street oikea osoite. Nimenä Freak Street ei välttämättä enää sano paikallisille mitään, katu tunnetaan paremmin nimellä Jouchen. Katu sijaitsee aivan Kathmandun Durbar Squaren vieressä.

kathmandu view

Kathmandu View

Päivä kului rennosti, ainut arkiaskare oli se että kävin toistamiseen Intian suurlähetystössä. Lähetystö oli auki mutta täti lähetti useamman tunnin jonotuksen päätteeksi tämän pojan keräämään tarkempia dokumentteja.

Sama jatkui myös seuraavana päivänä. Kävin katsastamassa meiningin suurlähetystössä ja palasin kotiin takaisin edelleen laihoin tuloksin.

kathmandu illalla

Kathmandun vilinä jatkui samana myös illan hämärtäessä

Keskiviikko 28.4. toi mukanaan pyykkipäivän. Muuhun epistolaan kuului se että yritin kysellä Intian viisumiasiaani Nepalin Suomen suurlähetystöstä, mutta laihoin tuloksin. Lähetystössä ei ollut kokemusta vastaavasta. Kävin aikani kuluksi lenkillä myös Nepalin Intian suurlähetystössä, nyt neljännen kerran ja taas takaisin tyhjin käsin.

Suurin muutos oli se että saatiin selville Freak Streetin sähköaikataulu. Nyt oli helpompi ajoittaa kännykänlataushetket ja netissä käynnit niin että sähköä riitti. 🙂

Kulut: (3 vrk)

 • Syömingit 1660 NPR
 • Hotelli 725 NPR
 • Netti 170 NPR
Posted in '10 Ktm & Goan Expedition | Tagged | 329 Comments