Goan Expedition

Lähdimme aamujunalla Mumbaista kello 6:55 ja perillä oltiin Goan Thivimiin saavuimme 17:16. Junamatka sujui varsin mukavasti. Pari kertaa tuli syötyä, useampi kuppi chaita nautittua ja levättyä. Maisemat vaihtelivat matkan varrella ja kyyti oli mukavampaa kuin ihanalla omalla Valtin Rautateillämme. Thivimistä napattiin taksi Anjunaan johon jäimme viettämään Goan timeä.

anjuna beach 1

Anjuna Beachilla riitti rantabaareja

anjuna beach 2

Hiekka oli polttavan kuumaa ja vesi sopivan suolaista

Anjunan ranta on ehkäpä kuuluisin Goan rannoista. Ei sen takia että se olisi suosittu, täynnä turisteja ja viiden tähden hotelleja. Kuuluisan siitä tekee se että hipit saapuivat tänne ensimmäisenä – ja osa ei ikinä lähtenyt pois.

Nykyään Anjuna on suhteellisen hiljainen. Etelästä ja pohjoisesta löytyy suositumpia turistirysiä jotka ovat täynnä kalliita hotelleja. Anjuna oli siis mitä parhain vaihtoehto meille. Hinnat edullisia, off-season oli alkanut. Muita reissaajia ei tungokseksi asti ollut. Kahteen suomalaiseen Anjunassa tosin törmäsimme. Toinen asusteli pysyvästi siellä, tunsi Veskun vaimon ja lapset jotka myös asuivat Anjunassa. Toiseen törmäsimme sattumalta rannalla, oli tunnistanut meidät jo kaukaa suomalaisiksi. 🙂

anjuna flee market

Anjuna Flee Market

mies ja koirat rannalla

Mies ja koirat nauttivat illan viilenevästä tuulesta

Anjunan rauhalliseen ja leppoisaan elämänmenoon on varmasti helppo jumahtaa vaikka loppuelämäksi. Näin myös joillekin länkkäreille oli käynyt. Me kuitenkin selvisimme sieltä pois. Lopulta matka jatkui kohti Panjimia joka on Goan suurin kaupunki. Itseasiassa Panjinissa kävin kahdesti. Ensimmäisellä kertaa yksin hoitamassa rekisteröitymisen Intiaan jonka viranomaiset multa vaativat johtuen poikkeusluvistani. Toisen kerran Eevan kanssa lähdimme Panjimiin paria päivää ennen paluuta Suomeen. Kaupunkiin saapuessa voisi luulla tulleensa Portugaliin. Aivan eri maailma odottaa kuin esimerkiksi pohjois-Intiassa. Suosittelen vierailua kaupungissa.

our lady of the immaculate conception church

Our Lady of the Immaculate Conception Church, Panjim, Goa, India

panjim city view

Panjim City View

intiaan rekisteröinti

Kaavake millä Intiaan tuli rekisteröityä oli yksi sekametelisoppa

Panjimista matka jatkui Vasco da Gamaan joka on Goan pääkaupunki ja jossa sijaitsee kansainvälinen lentokenttä. Kaupunki on todella nuhjuinen, turisteihin siellä emme törmänneet. Pari päivää Vascossa oli riittävästi. Sieltä sitten lensimme ensin Delhiin jossa tiemme erosi. Oma lentoni lähti ennen Eevan lentoa. Sain kuulla jälkeenpäin että Eevan British Airwaysin lento oli peruttu konevian takia ja Eeva saapui myöhässä Suomeen. Joutui ensin viettämään yön Lontoossa lentokenttähotellissa ja palasi päivän myöhässä kotimaan kamaralle.

vasco da gama

Vasco da Gama, Goa, India

nuhjuinen vasco

Vascon keskustan rakennusten entisen loiston voi aistia lian alta

Lopulta kaikki hyvin ja kummatkin selvittiin takaisin Suomeen kesäksi. Minne reissuun seuraavaksi? Mikä olisikaan monsuuneja edeltävän polttavan Intian vastakohta?

Posted in '10 Ktm & Goan Expedition | Tagged | 335 Comments

Lentokone hajosi ja kaikkea muuta

Kathmandun lentokenttä ei ole uusimmasta päästä. Varsin nuhjuinen, varmasti nuhjuisin pääkaupunki-statuksen omaava lentokenttä millä olen asioinut. Niin taisi olla myös Jet Airwaysin kone jolla meidän Eevan kanssa piti lentää Delhiin. Kone meni rikki. Tästä seurasi kauhea säätö, lopulta meidät bookattiin Air Indian kyytiin Delhiin.

Delhin päässä riemu repesi. Kun päästiin matkatavarahihnalle odottelemaan kapsäkkejä oli jo seuraava lentomme Mumbaihin ilmassa. Eli myöhästyimme siltä. Ei muuta kuin asioimaan lentoyhtiön luukulle.. eivät siellä voineet muuta kuin pahoitella tapahtunutta. Ei paljoa hymyilyttänyt. Emme olleet EU:ssa, lentoyhtiöitä eivät koske siis samat lait kuin meillä kotopuolessa tälläisissä tilanteissa. Emme saaneet uutta lentoa vaan jouduimme yöpymään Delhissä ja aamulla lentämään kohti Mumbaita. Onneksi tällä kertaa yö Delhissä tuli vietettyä Pahar Ganjin sijaan lentokenttähotellissa jonka lentoyhtiö kustansi. Saimme myös melkoisen edullisen uuden lennon Mumbaihin, hintaan 25 USD.

Seuraava päivä koitti. Hotelli oli ollut ihan ookoo, periaatteessa eurooppastandardia. Huoneen hintaan kuuluivat huonepalvelu ja ruuat suoraan huoneeseen. Lento Mumbaihin sujui kanssa varsin mallikkaasti. Delhin ja Mumbain kotimaanterminaalit olivat hienoimmat lentokentät millä on tullut toistaiseksi oltua. Uutta ja kiiltävää pintaa – edulliset hinnat ja jopa nukkumatuolit tarjolla. Lentokentän lehtikioskista löytyi jopa purjehduslehtiä. 😉

mumbai airport

Mumbai Airport

Mumbaihin saavuttua otettiin ensimmäisenä taksi rautatieasemalle. Saimme kuulla että lippuja ei enää tämän päivän juniin kohti Goaa ollut tarjolla joten joutuisimme yöpymään kaupungissa ja huomenna jatkamaan matkaa. Hotellin löytäminen ei ollut helppoa. Mumbaita ei turhaan pidetä kalliina kaupunkina. Uuvuttavan etsinnän jälkeen hotelli löytyi keskustasta ja yö sujui mukavasti nukkuen matkaväsymystä pois.

Kuluja:

 • Lento Delhi-Mumbai 25 USD
 • Junalippu Mumbai – Thivim 18 €
 • Hotelli Mumbaisa 430 INR
Posted in '10 Ktm & Goan Expedition | Tagged | 313 Comments

Hyvästien aika

Yö tuli nukuttua todella huonosti, sähköt katkeilivat eli ilmastointilaite ei toiminut ja oli pirun kuuma. Hieno yksityiskohta hotellihuoneessa oli katossa olevat siniset led-valot.

Aamulla suunnattiin ensimmäisenä nettiin josta Jaakko osti itselleen lennon Eurooppaan… tarkemmin Istanbuliin. Astma ei kestänyt enää olla Delhissä ja oli pakko päästä pois.

eron aika

Viimeinen yhteinen sapuska, tiet erosivat tämän jälkeen

Itse taas varasin lennon Kathmanduun. Tämä tarkoitti sitä että yli kolme viikkoa yhdessä Jaakon kanssa travellausta päättyisi tähän päivään. Kerkesimme käymään vielä lounaalla, hyvästeltiin ja lähdin kiireellä kentälle. Olin tuntia ennen lentoa kentällä jossa oli onneksi hiljaista. Viidessätoista minuutissa pääsin lähtöportille ja sain hengähtää. Tästä alkaisi seuraava reissu!

Myöhemmin sain kuulla että Jaakko oli luovinut itsensä Istanbulin sijaan Rovaniemelle ja sieltä takaisin Turkuun.

Kulut:

 • 680 INR hotelli
 • 300 INR taksi
 • 120 INR ruoka
 • 50 INR netti

(kirjoittanut Mikko Lehtojoki)

Posted in '10 Destination Himalaya | Tagged | 458 Comments

Back to Kathmandu

Delhistä Kathmanduun palaaminen oli kuin olisi saapunut takaisin kotiin. Ilma oli mukavat 15 astetta viileämpää kuin Delhissa (n. 25 astetta) ja riivaajatkin tuntuivat mukavan rennoilta ja eivät ollenkaan niin pahantahtoisilta kuin rajan toisella puolella. Hymy oli huulilla kun pääsi neuvottelemaan taksin hintaa Thamelille – kerrankin tiesin mitä sen tulisi maksaa. 🙂

important message

Tältä näyttivät info-ruudut Delhin lentokentällä aamulla

Vein tavarat hostellille jossa Eeva, Sofia, Jenni ja Sanna punkkasivat.

Kulut:

 • Lentolippu 6000 INR
 • Taksi 200 NPR
 • Ruuat 225 NPR
 • Hotelli 400 NPR
Posted in '10 Ktm & Goan Expedition | Tagged , | 329 Comments