Berlin – yllätysreissu

Eeva pyysi varaamaan viikonlopun maaliskuun lopulta. Homman nimi olisi se että lähdettäisiin reissuun, mutta mulle ei kerrottaisi reissukohdetta etukäteen. Lentokentälle saavuttaessa määränpääksemme osoittautui Berliini!

Tähän ei yllätykset vielä loppuneet. Lennot operoi yhtiö nimeltään Blue1. Ja mikään ei mennyt niin kuin piti. Ensiksi koneen kanssa oli ongelmia ja lähtö myöhästyi reippaasti. Lopulta päästiin koneeseen ja kiitoradalle… mutta ei ilmaan. Koneessa oli vanhempi suomalainen pariskunta joka oli nauttinut hippasen liikaa virvokkeita ja häiritsi matkustajia sekä henkilökuntaa. Tästä seurasi se että kapteeni päätti että ilmaan ei noustaisi ennen kuin nämä kaksi sankaria saataisiin pois koneesta. Rullattiin takaisin kiitoradalta ja poliisi kävi hakemassa häiriköt pois.

Nyt kello alkoi olemaan sen verran paljon että lento jouduttaisiin perumaan koska Berliinin Tegelille ei myönnetä laskeutumislupia puolenyön jälkeen. Ei muuta kuin ulos koneesta ja Blue1 tiskille tappelemaan. Saimme onneksi liput aamulennolle Berliniin ja siirrettyä takaisin tuloa päivällä eteenpäin. Lisäksi saimme yön lentokenttähotellissa ja muutaman hassun lounassetelin..

brandenburg gate

Brandenburg Gate built 1791

spree-joki

Spree-joki halkoo Berliinin keskustaa

Seuraavana aamuna lento sujui ilman ongelmia ja päästiin Berliniin. Eeva oli buukannut kivan hostellin itä-berliinin puolelta. Sunflower Hostel, missä oltiin kaksi yötä. Berliinissä kierreltiin perusnähtävyydet ja otettiin rennosti. Kaiken lisäksi lento takaisin sujui ongelmitta tällä kertaa, jesh!

The Berliner Dom

The Berliner Dom

führerbunker ennen

Führerbunker ennen tuhoutumistaan

führerbunker jälkeen

Führerbunker nykyään..

ddr museum

DDR-museossa oli kaikkea kivaa ja vanhaa

Berlin Wall Graffiti

Berlin Wall Graffiti

Posted in '11 Berlin | Tagged | Leave a comment