Nebo – Bethany – Deadsea

08:00 ylös, aamiainen ja tourille. Ensimmäinen stoppimme oli Madaban kirkko joka oli valitettavasti kuitenkin kiinni messun takia. Seuraavaksi tsekattiin Madaban liepeillä vammasten käsityökeskus. (etukäteen sopimaton turistiansa, muttei ollut tarvetta ostaa mitään) Sieltä matka jatkui Mount Nebolle, mistä Mooses osoitti lahkolaisilleen hyvän mestan asettua asumaan ja mihin äijä haudattiin 120 vuotiaana. Pytingit olivat rempassa mutta Israel näkyi.

mount nebo

Israel siintää horisontissa Mount Nebolla

bethany beyond the jordan

Kuva Jordanian puolella, vastarannalla näkyy Israel

Bethany oli korni turistirysä. Kyseessä on paikka missä Jeesus siis kastettiin. Lipun hintaan kuului opastettu minibussiajelu ja kävely oppaan kanssa. Paikka missä joki nykyään sijaitsee on Israelin ja Jordanian rajajoki. Joen leveys on noin 3-4 metriä ja kummallakin puolella jokea on turisteja ottamassa kuvia pienestä mutapurosta. Bethanylta lähdettiin kohti kuollutta merta. Oli varsin kuuma päivä, auton moottori kiehahti ja leikkasi kiinni. Kuski teki taikojaan ja päästiin lopulta perille yhdelle monista Dead sean resorteista.

swimming at the dead sea

Swimming at the Dead Sea

kuolleenmeren kelluntaa

Kuolleenmeren kelluntaa

Jos Petra oli WOW! niin Kuollutmeri on WOW kahdella huutomerkillä. Ehdottomasti top 1 luonnonihme mitä olen nähnyt. Hauskaa oli kelluskella. Suosittelen harrastamaan kelluskelua kuolleessa meressä vain sellaisessa paikassa missä on suihku tarjolla. Kun vedestä nouset on iho aivan valkoisenaan suolasta. Ja silloin arvostaa suihkua kun suola alkaa kuivua iholle.. Tarina kertoo miten monien vuokra-autojen sisustukset on pilattu käymällä ex-tempore uimareissulla niin ettei ole ollut sen jälkeen mahdollisuutta peseytyä. Tälläinen tulee kuulemma kalliiksi autoa palauttaessa. :) Takaisin Ammaniin lähdettäessä auto hajosi lopullisesti ja loppumatka mentiinkin taksilla.

Illalla käytiin sairaalassa poistattamassa Eevan Tripolissa saamat tikit leuasta. Päivällä oli kuolleella merellä ollut helle ja naama palanut, illalla Ammanissa oli reippaasti alle 10 celsiusta ja kylmä. Käytiin syömässä ravintolassa vielä ennen nukkumaan menoa. Hämmentävä kokemus tämäkin, sillä Eeva taisi olla ravintolan ainut naisasiakas. Paikalliset miehet tanssivat ja lauloivat keskenään – selvinpäin.

 • Budjetti
  • 25 JD, päiväreissu
  • 1 JD, Nebo
  • 12 JD, Bethany
  • 12 JD, Deadsea
  • 8.5 JD, sapuskat
  • 10 JD, hostelli
  • (= 51 €)
This entry was posted in '11 Middle-East, First Touch and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentoi artikkelia: