Ensisilmäys Petraan

Aamulla matka jatkui Ammanista kohti Wadi Musaa ja Petraa. Hostellista saadut ohjeet bussiasemalle toimivat ja löydettii perille. Pieni odottelu tuotti tulosta ja lopulta päästiin oikean bussin kyytiin ja matka kohti etelää alkoi. Wadi Musassa halvat yöpaikat ovat kortilla, niimpä jouduimme ottamaan vähän kalliimman hotellin. Hotellista oli kuitenkin ilmainen kyyditys Petran portille.

wadi musa jordan

Wadi Musa, Jordan

Kerkesimme Petraan n. 2,5h ennen sulkemisaikaa – eli tekemään nopean ensisilmäyksen. Ostimme portilta kahden päivän liput jotka tulivat edullisimmiksi kuin vain yhden päivän biljetti. Illalla Petrassa ei ollut mikään hirveä turistiruuhka vaan saatiin olla ilman tungosta. Ensivaikutelma Petrasta: WOW! Upein mesta tai nähtävyys missä on tullut vierailtua! Ihmetystä tosin herätti että kyseessä on maan ykkösnähtävyys ja silti näin kehnot liikennejärjestelyt. Kahden päivän lippu (55 JD = 55 €) oli myös kallein yksittäinen pääsylippu mitä koskaan maksanut mistään nähtävyydestä. Hinnan  tosin ymmärtää siinä mielessä että se rajoittaa kävijöiden määrää (liiallinen ruuhka aiheuttaisi kulumaa Petron laaksossa ym) ja siitä saatavilla tuotoilla kyetään kunnostamaan Petran aluetta mikä on valtava ja syö varmasti rahaa kuin roskaa.

indiana jonesin hengessa

Indiana Jonesin hengessä

petra the treasury

Petra: The Treasury

Valitsemamme hotelli oli todella hyvä, vaikka kallis olikin. Hintaan kuului ilmaisten Petra-kyytien lisäksi runsas aamiainen ja päivällinen. Turisteja oli todella paljon. Päivällisellä törmättiin ruotsalaiseen pariskuntaan jotka päätyivät syömään samaan pöytään. Hintataso Wadi Musassa oli huomattavasti Ammania kalliimpi.

 • Budjetti
  • 2 JD, eväskät
  • 5 JD, bussi Amman – Wadi Musa
  • 4 JD, taksit
  • 17 JD, hotelli
  • 55 JD, Petra
  • (= 75 €)
This entry was posted in '11 Middle-East, First Touch and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentoi artikkelia: