Goan Expedition

Lähdimme aamujunalla Mumbaista kello 6:55 ja perillä oltiin Goan Thivimiin saavuimme 17:16. Junamatka sujui varsin mukavasti. Pari kertaa tuli syötyä, useampi kuppi chaita nautittua ja levättyä. Maisemat vaihtelivat matkan varrella ja kyyti oli mukavampaa kuin ihanalla omalla Valtin Rautateillämme. Thivimistä napattiin taksi Anjunaan johon jäimme viettämään Goan timeä.

anjuna beach 1

Anjuna Beachilla riitti rantabaareja

anjuna beach 2

Hiekka oli polttavan kuumaa ja vesi sopivan suolaista

Anjunan ranta on ehkäpä kuuluisin Goan rannoista. Ei sen takia että se olisi suosittu, täynnä turisteja ja viiden tähden hotelleja. Kuuluisan siitä tekee se että hipit saapuivat tänne ensimmäisenä – ja osa ei ikinä lähtenyt pois.

Nykyään Anjuna on suhteellisen hiljainen. Etelästä ja pohjoisesta löytyy suositumpia turistirysiä jotka ovat täynnä kalliita hotelleja. Anjuna oli siis mitä parhain vaihtoehto meille. Hinnat edullisia, off-season oli alkanut. Muita reissaajia ei tungokseksi asti ollut. Kahteen suomalaiseen Anjunassa tosin törmäsimme. Toinen asusteli pysyvästi siellä, tunsi Veskun vaimon ja lapset jotka myös asuivat Anjunassa. Toiseen törmäsimme sattumalta rannalla, oli tunnistanut meidät jo kaukaa suomalaisiksi. 🙂

anjuna flee market

Anjuna Flee Market

mies ja koirat rannalla

Mies ja koirat nauttivat illan viilenevästä tuulesta

Anjunan rauhalliseen ja leppoisaan elämänmenoon on varmasti helppo jumahtaa vaikka loppuelämäksi. Näin myös joillekin länkkäreille oli käynyt. Me kuitenkin selvisimme sieltä pois. Lopulta matka jatkui kohti Panjimia joka on Goan suurin kaupunki. Itseasiassa Panjinissa kävin kahdesti. Ensimmäisellä kertaa yksin hoitamassa rekisteröitymisen Intiaan jonka viranomaiset multa vaativat johtuen poikkeusluvistani. Toisen kerran Eevan kanssa lähdimme Panjimiin paria päivää ennen paluuta Suomeen. Kaupunkiin saapuessa voisi luulla tulleensa Portugaliin. Aivan eri maailma odottaa kuin esimerkiksi pohjois-Intiassa. Suosittelen vierailua kaupungissa.

our lady of the immaculate conception church

Our Lady of the Immaculate Conception Church, Panjim, Goa, India

panjim city view

Panjim City View

intiaan rekisteröinti

Kaavake millä Intiaan tuli rekisteröityä oli yksi sekametelisoppa

Panjimista matka jatkui Vasco da Gamaan joka on Goan pääkaupunki ja jossa sijaitsee kansainvälinen lentokenttä. Kaupunki on todella nuhjuinen, turisteihin siellä emme törmänneet. Pari päivää Vascossa oli riittävästi. Sieltä sitten lensimme ensin Delhiin jossa tiemme erosi. Oma lentoni lähti ennen Eevan lentoa. Sain kuulla jälkeenpäin että Eevan British Airwaysin lento oli peruttu konevian takia ja Eeva saapui myöhässä Suomeen. Joutui ensin viettämään yön Lontoossa lentokenttähotellissa ja palasi päivän myöhässä kotimaan kamaralle.

vasco da gama

Vasco da Gama, Goa, India

nuhjuinen vasco

Vascon keskustan rakennusten entisen loiston voi aistia lian alta

Lopulta kaikki hyvin ja kummatkin selvittiin takaisin Suomeen kesäksi. Minne reissuun seuraavaksi? Mikä olisikaan monsuuneja edeltävän polttavan Intian vastakohta?

This entry was posted in '10 Ktm & Goan Expedition and tagged . Bookmark the permalink.

315 Responses to Goan Expedition

 1. Pingback: plaquenil side effect

 2. Pingback: benefits of paxil

 3. Pingback: metformin side effects

 4. Pingback: who makes neurontin

 5. Pingback: propecia safe

 6. Pingback: sudafed and synthroid

 7. Pingback: how to buy metoclopramide 10 mg

 8. Pingback: diflucan without prescription

 9. Pingback: dapoxetine hc

 10. Pingback: hcg vs clomid

 11. Pingback: prednisolone tablets dosage

 12. Pingback: doxycycline eye drops

 13. Pingback: cost of clotrimazole 10g

 14. Pingback: gemfibrozil coupon

 15. Pingback: purchase ventolin inhaler

Kommentoi artikkelia: